Bottega Pecchioli

In de winkel staan ook wijnen die niet of nagenoeg niet elders in Nederland te koop zijn. Deze worden niet op de website aangeboden omdat de levering soms wat onregelmatig is. Het betreft o.a. de wijnhuizen La Tosa en Giovannini, beiden uit de regio Emilia-Romagna en Bottega Pecchioli uit Toscane.

Wijnbezoekjes

In de winkel staan ook wijnen die niet of nagenoeg niet elders in Nederland te koop zijn.
Deze worden niet op de website aangeboden omdat de levering soms wat onregelmatig is.
Het betreft o.a. de wijnhuizen La Tosa en Giovannini, beiden uit de regio Emilia-Romagna en Bottega Pecchioli uit Toscane.

Bottega  Pecchioli

Een aantal jaar geleden tijdens de zomervakantie met het gezin, stuitten wij op een onopvallend gelegen proeverijtje in Carmignano, Toscane. Deze wordt gerund door Paolo Pecchioli.  Paolo heeft naast zijn kleine kruidenierswinkeltje een ruimte in huis en een kelder waar hij op afspraak proeverijen houdt.  Het gaat hier om heerlijk, mooi opgemaakte amuses met als doel smaakcontrasten. In de kelder snijdt Paolo prachtige verse proscuitto crudo, pancetta en mortadella.  Speciaal voor zoonlief maakte hij spontaan een superciabatta met proscuitto en lokale kaas. Superattent! Zo genoot dus het hele gezin van heerlijk eten. Wijn is hier bijzaak maar hij heeft ze wel! Zelfs van eigen wijngaarden. Deze komen ook in de fysieke winkel te liggen en voor zover ik weet als enige in Nederland.

De druiven die Paolo gebruikt voor deze heerlijke “Le Ficaie”  zijn sangiovese 40%, cabernet sauvignon 30% en canaiolo 30%.  Ze rijpen één jaar op kersenhout en worden overgeheveld op staal om te klaren voordat zij worden gebotteld. Ook deze man is zo bescheiden, enthousiast en trots over zijn producten!

Na een heerlijke middag verlieten wij met maag en handen vol  (want wat je niet op krijgt wordt mooi gevacumeerd meegegeven!)  en na een zeer hartelijk afscheid met allemaal een dikke knuffel, verlieten wij Carmignano. Nog steeds hebben we contact via de mail en in de winkel hangt een prachtige foto van Paolo in actie.

De wijn van Paolo is verkrijgbaar in de winkel en staan niet in de webshop. De reden hiervan is de langere levertijd (ca 4 weken) van deze mooie wijnen. Mocht u deze wijnen toch willen bestellen stuur dan een mail naar info@wijnwinkelsneek.nl. U krijgt dan een passende offerte toegestuurd.

Neem contact op

Passende offerte ontvangen voor uw flessen Bottega Pecchioli? Neem Vrijblijvend contact met ons op.

7 + 11 =