Wijnen van hobby naar Passie

Hoe dingen ontstaan…..

Zoals veel dingen ontstaan, zo ging het ook hier niet anders; namelijk als hobby of passie. Wijn heeft altijd een plaats ingenomen in mijn dagelijks leven.

Bij het eten altijd wijn. Bij wijn altijd wat eten. Er was in ‘mijn tijd’ niet zoveel aandacht voor wijn zoals nu. De soorten druiven, welke wijnlanden, hoe wijn wordt gemaakt en wat er bij wijn gegeten kon worden. Het werd al snel betweterig gevonden wanneer je hier iets van wist. Gelukkig is het tegenwoordig heel normaal om hier meer vanaf te weten en ook je voorkeur te kunnen uitspreken.

Wat wist ik eigenlijk?  
Ook niet veel en daarom was het wel tijd om wat nieuws leren en mij te verdiepen in iets wat ik echt leuk vond.

Mijn huidige baan was voor mij geen uitdaging meer dus dat was voor mij ook de reden om enkele jaren geleden te beginnen met een cursus. Gevolgd door het wijnbrevet bij het Wijninstituut. Nadat ik deze gehaald had besloot ik de professionele opleiding tot vinoloog aan de wijnacademie te volgen. Dat was niet zomaar een cursusje kan ik je vertellen. Ontzettend leerzaam maar heel pittig.

De lessen zijn inmiddels allemaal gevolgd en de wijnreis naar de Bourgogne en Champagne zit er op. Nu maar wachten hoe het gaat met de examens. Ondertussen speelde zich nog wat anders af. In Sneek was sinds een paar jaar een klein wijnwinkeltje met alleen Italiaanse wijnen. Dat was natuurlijk fantastisch want Italiaanse wijnen hebben mijn voorkeur. En zie daar, een hele winkel vol!!  Al snel was ik en ook mijn echtgenoot hier elke zaterdag te vinden. Deze eigenaar gaf aan in de toekomst er mee te willen stoppen. Voor mij een kans. Dat zou toch wat zijn! Een eigen winkeltje. Met wijn. Italiaanse wijn nog wel.

Had alleen nog een baan en een studie ernaast. Makkie toch??

Samen met mijn echtgenoot wie mijn steun en toeverlaat, mijn hoop in bange dagen, mijn rock in de burning, is een plan van aanpak gemaakt bij de overname begin mei 2019. Vervolgens opgeknapt en ingericht zoals wij dit leuk vonden.

Eind mei 2019 was de opening. De deuren staan open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de koopzondagen is de winkel ook geopend voor een paar uur.

En mijn baan?
Die heb ik ook nog, maar dan een paar uur minder……

Supergrappig!! 

Maar ook superjammer!! Vroeger kreeg ik ze nog wel eens.
Maar nu niet meer. Ja, als ik ze dan krijg dan zijn ze heel duur. En dat hoeft nu ook weer niet. Duur is niet per se beter, mooier of lekkerder. Lager geprijsd kan ook heel aangenaam zijn. 

Superjammer!!

Flesjes wijn. Dat is wat ik bedoel. Ik ben gek op wijn. Daar zijn er meer van, mensen die gek zijn op wijn. Ze kopen een flesje voor de lekker, wanneer ze iets te vieren hebben of geven er een  aan een liefhebber als een mooi cadeau. Alleen wanneer ik iets te  vieren heb dan krijg ik ze niet meer.

Superjammer!! 

Vermoedelijk is het volgende de reden waarom. Zolang ik mij kan herinneren, maar dat zegt tegenwoordig overigens niet zo veel, drink ik wijn. Een paar jaar geleden vond ik dat het tijd werd om mij hierin meer te verdiepen. Het was een compleet nieuwe wereld waar ik in stapte. Niet alleen de theorie en wijnen waarvan ik het bestaan niet wist maar ook een nieuwe mensenwereld. Gewone mensen zoals ikzelf maar ook  mensen met interessantdoenerij. Hou ik niet zo van.

Superjammer!!

Ik hou wel van wijn trouwens. Deed ik een cursusje. Dat smaakte naar meer, wijn. Vervolgcursusje erachteraan. Wijnbrevet gehaald. Toen rees de grote vraag; durf ik voor het echte werk te gaan? De opleiding tot vinoloog. Zware opleiding, veel thuisstudie, ver weg, om de week naar Maarn, proefgroepjes vormen…..

Superleerzaam!!  Supereng!!

Afgelopen maandag was de laatste les van mijn opleiding tot vinoloog. Eind augustus zijn er weer examens. Nog even hard oefenen. Veel nat en heel veel droog huiswerk. Ook mee op vakantie naar Italië. Veel wijn proeven…… ik zei al het is een zware opleiding. 

En als ik straks iets te vieren heb, een vinologendiploma bijvoorbeeld, dan heb ik iets te vieren en hoop ik op heeel veel flesjes. En nee ze hoeven niet duur te zijn!!

Op dit moment zit ik op een uitgezaagd wijnvat in een vorm van een stoel. Met een kussentje. Te genieten. In een klein wijnwinkeltje in Sneek. Mijn winkeltje. Ik hou namelijk van wijn. Ik lach.

Supergrappig!

Zie ik u binnenkort in mijn wijnwinkel te Sneek – Est! Est!! Est!!! 

Camilla Blom-Johansen

Neem contact op

Weet u welk smaakprofiel het beste bij u past. Neem Vrijblijvend contact met ons op.

BEZOEK ONS

Est! Est!! Est!!!

Muntstraat 5

8605 CJ  Sneek

NEEM CONTACT OP

06 42855586

info@wijnwinkelsneek.nl

OPENINGSTIJDEN

Donderdag van 12:00 tot 18:00

Vrijdag van 12:00 tot 18:00

Zaterdag van 12:00 tot 17:30

Koopzondag van 14:00 tot 17:00